Személyes szenzorok adatain alapuló automatikus egészségügyi diagnosztikai és terápiás döntés támogató rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tradicionális egészségügyi modellek, periodikusak és legfőképpen a betegségek kialakulása és súlyosbodása után nyújt csak kezelést az érintett számára. Napjainkban a krónikus betegségben szenvedők, csak megkésve a társbetegségek kialakulása után kapnak megfelelő ellátást, amellyel az egészségügyi költségeket és az időelőtti morbiditási esélyét növelik.

Amennyiben az egészségállapot folyamatosan megfigyelhető és elemezhető, akkor a betegség korai fázisában a hanyatló tendenciák kontrollálhatóak és a megelőző egészségügyi beavatkozás megtehető. A potenciális betegek önmaguk (egészségügyi intézményen kívüli) monitorozása által és az átfogó döntéstámogatási algoritmusok segítségével, az egészségügyi munkát ellátó egységek erőforrásaikat a sürgős esetekre koncentrálhatják.

Az ICT az elmúlt években elért arra a szintre, hogy az új beteg-központú modell technológiailag megvalósítható legyen. Jelenleg már láthatóak kezdetleges megoldások és az egészségügyben is kezd gyökeret vetni az az új szemlélet.

A diplomámban először a gazdasági és szociológiai mutatókat mutatom be, amelyek miatt a változás szükségszerűvé vált. Majd szeretném bemutatni a jelenleg forgalomban lévő megoldásokat és azok jellemzőit.

A dolgozatomban bemutatom az általam tervezett architektúrát és annak működését, amely nagymennyiségű adat feldolgozását teszi lehetővé.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.