Személyre szabott utazásajánló rendszer Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Skyscanner minden nap utazni vágyó felhasználók millióit szolgálja ki. Flights platforma-ja a világ repülőterein közlekedő járatok és azokat eladni kínáló szolgáltatók között segít megtalálni a legmegfelelőbbet.

A Big Data és a mesterséges intelligencia előretörésével temérdek lehetőség nyílt a meglévő rendszerek továbbfejlesztésére. A mai felgyorsult világban a felhasználók már elvárják, hogy a rendszerek megértsék szokásaikat, kitalálják céljaikat, segítsenek eligazodni a rengeteg lehetőség között.

Dolgozatomban egy komplex utazásajánló rendszert terveztem és implementáltam. Először feltérképeztem a felhasználói gondolkodást, majd megfelelő modelleket állítottam fel arról. Több megközelítésből vizsgálva a problémát, először kliensoldali modellezést vizsgáltam, hogy aztán a mintákat felismerve szerveroldali modellekre váltsak. Egy olyan komplex rendszert terveztem és valósítottam meg, ami a Skyscanner meglévő szolgáltatásainak segítségével a felhasználók által generált adatot képes feldolgozni, illetve azok alapján ajánlásokat tenni. A rendszert az Amazon felhőszolgáltatásába telepítettem. Az ajánlásokat beintegráltam a Skyscanner Android alkalmazásba.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.