Szenzor hálózat vezérlő szoftver intelligens kerítés alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Belső Zoltán
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Régóta fontos a magán- és közterületek védelme, elhatárolása a többi területtől. Ezen területeket legtöbbször kerítések határolják, hogy megakadályozzuk az illetéktelenek áthaladását. Jelen alkalmazásban valamely területet (például birtokot, autópályát) védő kerítést látunk el gyorsulásmérőkből álló önálló, együttműködő szenzorok hálózatával. Ily módon detektálható a kerítés szándékos, vagy természetes sérülése vagy bármilyen más, a normálistól eltérő különleges esemény.

A megvalósításhoz ADXL345 gyorsulásmérőket és Texas Instruments CC430 rádióval egybe integrált mikrokontrollereket használtam, mert ezek nagyon fejlett energiagazdálkodási lehetőségeket támogatnak. A szakdolgozat fejlesztése során az én feladatom egy hatékony, megbízható és alacsony energiafogyasztású rádiós hálózati kommunikációs protokoll megtervezése volt a rendelkezésre álló SimpliciTI könyvtárakra építve. A megtervezett kommunikációs protokollra építve pedig egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát riasztójelzés továbbító rendszer megtervezése is feladatom volt, melyet soros portos terminálból parancssorral vezérelhetőként valósítottam meg.

Végső feladatom a megtervezett rendszer prototípusának elkészítése, bemérése és tesztelése volt a rendelkezésre álló fejlesztőpanelek felhasználásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.