Szenzorhálózat adatgyűjtő egységéhez a főáramkör fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Bányász Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Diplomaterv témája egy új technológiai trend, az intelligens gépek, illetve a „dolgok internete” irányába mutató kutatás-fejlesztési projekt részét képezi, a GE (Lighting) Hungary Kft. képviseletében. A projekt egy komplett szenzoradat gyűjtő- és feldolgozó rendszer kifejlesztését tűzte ki célul, amely mérőegységei – bár nem képezik szerves részét a közvilágításnak – a lámpaoszlopokon helyezkednek el, és a városi környezetben, a városirányítás számára hasznosnak ítélt mennyiségeket mérik, az adatokat pedig M2M hálózaton továbbítják a központi adatbázisba. A projekt egy kísérlet arra, hogy vajon ki lehet –e egészíteni modern informatikai szolgáltatásokkal egy közvilágítási rendszert.

A Diplomaterv feladatrésze ezen belül mérőegységek komplett hardver- és szoftver fejlesztése, ami kiterjed a szenzorok kiválasztására, illesztésére és adatfeldolgozására, illetve azok továbbküldésére az M2M kommunikációs modul felé.

Sajnos mindezekből (főleg a szoftvertervezési) feladat nem várt nehézsége miatt a leadási határidőig a mérőegység egy prototípus szintjén készült el, és nem tartalmazza maradéktalanul az összes szenzor adatfeldolgozását, illetve kalibrációját, viszont így is egy működő, M2M-en adatokat küldő rendszert képez, ami teljes egészében lefekteti a végleges verzió alapjait. A cégben pedig természetesen a munka folytatódik tovább.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.