Szenzorhálózatok megbízhatósági és energiahatékonysági vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fazekas Péter
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Szakdolgozatom során bemutattam a szenzorok, illetve a szenzorhálózatok alapvető tulajdonságait. Tanulmányoztam a 3GPP szabványosító társulat riportja által definiált ajánlást, mely megoldást kínál a korlátos erőforrású eszközök LTE hálózathoz való illesztésére. Az ajánlás különböző, de a feladathoz szorosan kapcsolódó részeit mélyebben elemeztem. Meghatároztam, hogy a dokumentum által ismertetett, a feladat kitűzése szempontjából lényeges aspektusokat miként lehet mérni, hogyan kell értelmezni.

Ezek alapján megalkottam egy modellt, mely illeszkedik az ajánláshoz, valamint amelybe gond nélkül illeszthetők különböző paraméterekkel létrehozott szenzorhálózatok. Mindezt úgy, hogy ezen hálózatok különböző fogyasztási és megbízhatósági jellemzőit mérni lehessen.

Az így elkészített modell alapján létrehoztam egy szimulációs programot, melyet futtatva különböző szimulációs eredményeket kaptam. Több, különböző szempont szerint elemeztem ezeket, melyekből különféle összefüggéseket mutattam ki, valamint ezekből következtetéseket vontam le.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.