Szenzorkártya beágyazott szoftverének fejlesztése a BME-motion csapat villanyautójához

OData támogatás
Konzulens:
Naszály Gábor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A BME-motion csapata azzal a céllal jött létre, hogy elkészítsenek egy, a Formula Student sorozat szabályai alapján megszabott, teljesen villamoshajtású versenyautót. Az autó vezérlő egységeiben szolgáló – a szakdolgozatban ismertetett kártya – a csapat által készített eszköz. Megépítésének célja az volt, hogy megoldja a járműben felmerülő szenzorillesztési feladatokat.

Feladatom célja, hogy bemutassam az autóhoz csatlakoztatható szenzorok sajátosságait és működési elvüket. Illetve a kártyához egy olyan szoftvertnek C nyelven történő megírását, amely képes a járműhöz illesztett érzékelőknek az adatait feldolgozni és a megfelelő formában tovább küldeni. A szoftver fejlesztését a kártyán található Atmel típusú AT32UC3C0512C fajtájú mikroprocesszor beágyazott programozásával tettem meg. Mind ezt olyan sturktúrában, amit a témában járatlan felhasználó is könnyen kezelhet és módosíthat.

A dokmentumban lejegyzett ismeretek és tapasztalatok jó iránymutatók lehetnek a csapata számára a kártya szoftverének a továbbfejlesztéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.