Szerepjáték menedzselő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az asztali szerepjáték lényegét röviden összefoglalva a következőképpen ragadhatjuk meg: olyan társasjáték, amelyben a játékosok verbális úton alakítanak egy közösen elképzelt fantáziavilágot, vagy használnak egy előre elkészített világképet, s annak szabályrendszerét.

A szabályrendszert, és a játékhoz nélkülözhetetlen ismeretek összefoglalását minden esetben az adott játékhoz tartozó szabálykönyv tartalmazza, melynek használata kivétel nélkül megterhelő és időigényes. A szerepjátékos szubkultúra tagjai a nehézkesen hozzáférhető információ miatt rengeteg időt elpazarolnak a szabályok böngészésével ahelyett, hogy magát a játékot élveznék, s mivel e játékok többsége nem feltétlen elterjedt, nehéz bármilyen segédeszközt találni ennek leküzdésére.

A fentiek fényében látszik, mekkora szükség van egy olyan alkalmazás létrehozására, amely összefogja, és könnyen hozzáférhetővé teszi a játékosok számára legfontosabb szabályokat. Dolgozatom célja tehát egy ilyen alkalmazás létrehozása egy konkrét játékhoz, de mindezt úgy, hogy a jövőben könnyen újrafelhasználható legyen más hasonló játékokhoz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.