Szerveroldali komponensfejlesztés hangoskönyv olvasó alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat az Audiobook Player névre hallgató projektről és az ehhez kapcsolódó csoportos szoftverfejlesztési folyamat bemutatásáról szól. Ez magában foglalja egy hangoskönyvolvasó Windows Store alkalmazás tervezését, implementációját, általános felépítésének ismertetését, valamint az ezekhez kötődő motivációkat, tanulságokat és háttér-technológiákat.

Napjaink modern, technológiára alapuló világában a hagyományos könyvek kiszorulnak a hétköznapokból és helyüket korszerű újítások veszik át. A legjelentősebb vonalat az elektronikus könyvek (e-Book) és a hangoskönyvek jelentik. A Microsoft legújabb operációs rendszere a Windows 8, amelyhez Windows Store néven már központi webáruház is tartozik.

A célunk az, hogy erre a platformra készítsünk egy igényes hangoskönyvolvasó alkalmazást, amelynek olyan egyedi tulajdonságai vannak, melyek más programokra nem jellemzőek. Szabadon felhasználható alkotásokból indulunk ki és ezeket egységes formában juttatjuk el az olvasókhoz.

Én elsősorban a szerveroldali komponensek elkészítéséért és karbantartásáért vagyok felelős, ezért részletesebben ezek működése és megvalósítása kerül terítékre. A főbb témák a forrásfeldolgozás, a szerveroldali adatbázis, illetve statisztikák. Továbbá olyan kliensoldali részeket is be fogok mutatni, mint az élő csempék vagy a megosztási lehetőségek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.