Szerveroldali szinkronizáció a Postlock lista-adattípusára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hanák Péter
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Postlock projekt célja egy olyan keretrendszer létrehozása, amely megkönnyíti az internetes, kollaboratív alkalmazás-fejlesztők munkáját. A Postlock egy közös memóriát biztosít, melyet az egymástól távoli, internetre csatlakoztatott gépek egyszerre tudnak módosítani és egymás változásait automatikusan megkapják.

A Postlock használatával a fejlesztőknek nem kell törődnie az adatok szinkronizálásával és az esetleges konfliktusok feloldásával sem, ezt a Postlock elvégzi helyettük. A használatba vételhez szükséges az Erlangban írt Postlock szerver futtatása illetve a kliens-oldali JavaScript nyelvű könyvtár betöltése. A Postlock használatával készíthető például egy közös szövegszerkesztő, ahol egy időben többen is módosíthatják ugyanazt a szöveget, ugyanúgy, mint például a Google Docs alkalmazásban.

A dolgozatomban bemutatom a Postlock jelenlegi felépítését, majd kitérek az Operational Transformationre (OT), arra az eljárásra, ami a Postlock szinkronizációjának alapját adja. Egy konkrét adattípuson, a listán keresztül pedig bemutatom az OT felhasználásának módját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.