Szerverterem klimaadat-gyűjtő fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A vállalkozások és szervezetek infrastruktúrájának fontos eleme a könyveléshez, ügyintézéshez, fejlesztéshez, rendszerfelügyelethez vagy egyéb üzleti folyamatokhoz használt számítógép park. Ennek az eszközkészletnek az üzemképességét, épségét és a rajta tárolt adatok konzisztenciáját védeni kell. A szervertermek ideális hőmérsékletéről klímaberendezés gondoskodik, meghibásodása veszélyezteti a teremben tartott számítógépek üzemképességét. Ezen dokumentum ennek a problémának egy megoldási lehetőségét vizsgálja.

Első szakasz körvonalazza az épületautomatizálás fogalmát, felépítését és a monitorozó rendszer implementáció irányába támasztott funkcionális elvárásokat, megvalósítása során használt eszközök típusait.

Következő szakasz bemutatja azon eszközök és programok palettáját, melyek alkalmasak hőmérséklet és páratartalom monitorozó szenzornode kialakítására. Emellett termékenként olvashatunk a felhasználáshoz való kiválasztás alapjául szolgáló tulajdonságokról.

Ezt követően, az elemek működése, az elemek közötti kapcsolat,az elkészítés és konfiguráció főbb állomásai kerülnek ismertetésre. A tesztelés folyamata, a hozzá felhasznált rendszer és tapasztalt hibák is felsorolásra kerülnek.

Az utolsó fejezet pedig az összefoglaló gondolatokat, tapasztalatokat és a tovább fejlesztési lehetőségeket vázolja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.