Szervezeti nyilvántartó alkalmazás fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet a 20. század egyik nagy találmánya. Katonai fejlesztésként indult, de később a civilszférába is beépült. Gyors terjedése miatt mára már szinte mindenki számára elérhető, és az emberek mindennapi életének részévé vált. Az internetet a vállalati világ is felfedezte, mint új felületet, amin a leendő ügyfeleit elérheti. Továbbá a webes alkalmazások a vállalatok működésének támogatására és ellenőrzésére is megfelelő eszköznek bizonyulnak.

A szakdolgozatom célja egy egyszerű nyilvántartó rendszer megtervezése, megalkotása, és az ehhez szükséges technológiák megismerése.

A rendszer fejlesztése során Java Enterprise Edition-t (Java EE) használtam, amely az egyik legelterjedtebb platform a szerveroldali programozás terén. A Java EE technológiák közül a következőket használtam:

• Enterprise Java Beans az üzleti logika megvalósítására;

• Java Persistence API-t az alkalmazás által használt adatok perzisztens tárolásának támogatására;

• Java Server Faces-t a megjelenő webes felületek megalkotására.

A szakdolgozatom megírása során nemcsak Java EE technológiákat használtam, mivel az üzleti folyamatok kezelését JBoss Business Process Management (JBPM) segítségével oldottam meg. Ez a folyamatmotor a Business Process Model and Notation 2.0 (BPMN 2.0) specifikáción alapuló folyamatok futtatását teszi lehetővé. Egy ilyen BPMN 2.0 szabványban leírt folyamat előnye, hogy a programozástól távol álló emberek is könnyen megérthetik, és a grafikus felületének köszöntetően akár meg is tervezhetik a folyamatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.