Szigetelt gémes kosaras gépjárművek villamos vizsgálatai

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Göcsei Gábor Róbert
Villamos Energetika Tanszék

Napjainkban a villamos energia felhasználásának lehetősége minden pillanatban a fogyasztók rendelkezésére áll. A növekvő fogyasztási igények a villamos energia hálózat mindenkor megfelelő minőségi szinten tartásával biztosítható. Ennek lehetséges eszköze a feszültség alatti munkavégzés. A FAM alkalmazásának célja a feszültségkimaradások csökkentése és fogyasztók elégedettségének növelése.

A FAM technológia használata során szigorú biztonsági előírásokat kell betartani, figyelmen kívül hagyásuk súlyos balesetekhez vezethet. A feszültség alatti munkavégzéshez használt eszközöknek is alkalmasnak kell lennie a biztonságos munkavégzésre, amely átvételi és időszakos periodikus vizsgálatokkal biztosítható.

Dolgozatomban a FAM során alkalmazott szigetelt gémes kosaras gépjárművek villamos vizsgálataival foglalkozom. A vizsgálatokat két dokumentum az MSZ EN 61057 és a IEC TS 61813 tartalmazza, s együttes használatukra kell törekedni. Ennél fogva egy összehasonlítást végeztem, hogy rámutassak milyen esetekben egyeznek meg illetve különböznek egymástól.

További célul tűztem ki, hogy a fentebb említett dokumentumokban található eltérő vizsgálati geometriák milyen hatással vannak a tesztre. Ennek érdekében végeselemes módszeren alapuló szimulációkat végeztem és ennek eredményeit ismeretem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.