Sziklamászók teljesítményprofiljának magas szintű elemzése és megjelenítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kolumbán Sándor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A feladat egy olyan webalkalmazás készítése, ami tetszőleges teljesítmény mérésében segítse a felhasználókat. Ezt a következőképpen terveztem megvalósítani:

A felhasználó hitelesítés (bejelentkezés) után az oldalra érkezve lehetőséget kap arra, hogy létrehozzon egy új profilt. A profil ebben a szövegkörnyezetben megadja, hogy minek szeretné mérni a teljesítményét. Pontosabban egy dinamikus űrlapon össze tudja válogatni, hogy milyen entitások jellemzik az ő esetében a tevékenységet. Például futás esetén megadhatja, hogy van hossza, amit méterben mér, és csak egész szám lehet, ezen kívül van még típusa, amit egy felsorolásból lehet majd kiválasztani (pl terep, sík) és egy szabad szöveges mező (megjegyzés), ami előírja, hogy maximum hány karakter lehet a hossza (például 60). A rendszer ezután létrehoz egy leírót, ami definiálja, hogy a profil milyen entitásokat tartalmaz, és azoknak milyen paraméterei vannak.

A felhasználó tetszőleges létező profilt meg tud tekinteni, benne az összes eredményt látja, a saját eredményeit tudja módosítani, illetve tud új elemeket hozzáadni. A hozzáadás során a program a metamodellből egy űrlapot generál, amit az entitások típusának megfelelően tud kitölteni. A rendszer az űrlap jóváhagyása után validálja azt, így biztosítva az adatok konzisztenciáját.

Lehetőség van új forrást hozzáadni egy meglévő profilhoz. Ezt egy jól definiált interfészen keresztül tudja megtenni a felhasználó. A webes felületen el kell végezni a leképezést a külső adatszolgáltató és a profil között. Ha a külső adatforrás hozzáadásra került, akkor a felhasználó megadhatja, hogy abban a keresési paraméterek milyen értékeket vegyenek fel. Ha ez megtörtént, akkor kézzel lehetőség van lefuttatni, illetve megadott időközönként is elvégezhető a külső adatok beolvasása a jelenlegi adatbázisba.

A webalkalmazás utolsó funkciója, hogy diagramokat tud megjeleníteni. Egy egyszerű felületen fel lehet vinni, hogy egy adott profil melyik entitásáról milyen típusú diagramot akarunk készíteni. A diagramok alapján saját teljesítményünk időbeli változását figyelhetjük meg, és ezt akár más felhasználók eredményeivel is összevethetjük.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.