Szociális hálóhoz kapcsolódó tartalomkezelő alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozat célja az egy olyan közösségi termékajánló alkalmazás tervezésének vizsgálata és prototípusának megvalósítása volt az Artklikk Kft. kutatás-fejlesztési projektjéhez, amely a felhasználók preferenciáinak feltérképezésével és a közösségi tartalomszűrés támogatásával pontosabb termékajánlásokat tesz lehetővé. A mintaalkalmazás egy parfümajánló, a távlati cél azonban egy olyan rendszer kikísérletezése, amely a termékek és szolgáltatások széles skálájára alkalmazható.

A tervezés során figyelembe kellett venni azokat jövőbeli lehetőségeket, hogy a felhasználók száma az alkalmazás népszerűségének hirtelen történő megugrásával, akár gyors ütemben is növekedhet. Ennek kapcsán a fókusz a könnyen skálázható, virtuális, felhő alapú alkalmazásszerverek használatára, azon belül is a Google App Engine-re került.

A dolgozat áttekinti az alkalmazást kiszolgáló back-end működéséhez szükséges elemek tervezését, mint az adatmodell, az entitások közötti hasonlóságokat vizsgáló relevancia algoritmusok, valamint a RESTful architektúrára épülő kliens-szerver kommunikáció.

Ezen felül bemutatásra kerül az App Engine back-end és Android kliens prototípusának fejlesztése, funkcionális tesztelése és a megvalósított applikáció működése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.