Szoftver referencia kezelő portál tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Összefoglaló

A szakdolgozatom célja egy korszerű webes technológiákat ötvöző szoftver referenciákat kezelő portál tervezése, fejlesztése, és megvalósítása volt. Ennek során megismerkedhettem, illetve elsajátíthattam azokat a webes technológiákat, keretrendszereket, melyek napjainkban elengedhetetlenek egy jól működő, dinamikus, interaktív felülettel rendelkező web-portál számára.

Alapvető ismereteket szereztem az adatbázis-kezeléssel, az oldalak PHP, HTML, CSS elemekkel való felépítésével, a reszponzív felület kialakításával, a JavaScript technológiákkal, kiváltképp a jQuery, illetve az AngularJS keretrendszerekkel kapcsolatban, melyeket igyekeztem felhasználni az alkalmazásom készítésekor.

Először elterveztem, hogy milyen funkciókkal szeretném ellátni a rendszert, és elsajátítottam a szükséges ismereteket. Majd felépítettem az alkalmazás alapját képző PHP struktúrát. Létrehoztam az alkalmazás működéséhez, az adatok tárolásához szükséges adatbázist, illetve kialakítottam az elsajátított JavaScript technológiákat felhasználva az alkalmazás interaktív felhasználói felületét.

Az általam készített alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználó számára a regisztrációt, illetve a bejelentkezést követően saját profiladatainak a módosítására, profiljának a törlésére. A felhasználó rangjától függően, lehetősége nyílik továbbá a referenciák létrehozására, a meglévők módosítására, illetve törlésére, az alkalmazás felhasználóinak a listázására, adataik módosítására, valamint a módosításokról értesítés küldésére, és a felhasználó törlésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.