Szoftver unit fejlesztése gyógyászati készülékek szoftver életciklus folyamatának megfelelően

OData támogatás
Konzulens:
Naszály Gábor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Diplomamunkám kapcsán megismerhettem a vese működésének biológiáját és a dialízis kezelés fontosságát modern társadalmunkban. Ezzel kapcsolatosan lehetőségem nyílt, hogy aktívan részt vegyek egy dialízis gép szoftver fejlesztésében.

Részt vettem egy védelmi szoftver alacsonyszintű architektúrájának megtervezésében, a megtervezett architektúrában továbbá implementációs feladatokat láttam el. Ezek az implementációs feladatok a DRIVER és HAL rétegre terjedtek ki az új, védelmi alrendszert futtató processzoron. A diplomamunka második részét egy platform független pumpa szoftver modul megtervezése és implementálása jelentette C++ programozási nyelven. Ezeket a feladatokat végül sikeresen teljesítettem, eredményeimet tesztekkel illetve architektúra és dizájn tervekkel igazoltam.

Munkám során rendszerszintű ismeretekkel gazdagodtam illetve megismerkedtem az aktív orvosi eszközöket érintő szabványokkal, követelménykezeléssel, szoftvertervezési és tesztelési eljárásokkal. A folyamat során rengeteg tapasztalattal gyarapodtam köszönhetően kollégáimnak illetve a részemre biztosított szakmai irodalomnak, amely nagymértékben hozzájárult szakmai tudásom bővítéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.