Szoftverarchitektúrák nagyméretű iOS alkalmazásokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat betekintést nyújt különböző fejlesztési módszerekbe abban a speciális esetben, amikor nagyméretű szoftvert tervezünk Swift nyelven iOS platformra. Megvizsgálja a mobilpiac három vezető architektúráját és megpróbál tanácsot adni a választásban egy nagy szoftver fejlesztése előtt.

Az elemzés során kitér az architektúrák kritikus pontjaira, a legfontosabbakat kódrészletekkel be is mutatja és megindokolja, miért és mikor lehet jó választás. Minden részletezett architektúrát egy mintaalkalmazáson keresztül mutat be és kiemeli az alkalmazás azon részeit, amik miatt előnyös lehet az adott architektúra választása. Különös hangsúlyt fektet a kód szervezettségére és tesztelhetőségére. Bemutatja, hogyan lehet tesztelhető kódot írni egy konkrét példa segítségével, több indokkal alátámasztja ennek szükségességét és előnyeit mind szakmai, mind gazdasági szempontokból. Egy valós alkalmazás másolatán keresztül végig vezet a fejlesztés során hozott döntéseken és megindokolja azokat, majd következtetéseket von le.

Az elemzés kiváló útmutató azok számára, akik vagy nem ismerik ezeket az architektúrákat, vagy használták már őket, de egy átfogó képet szeretnének szerezni róluk, összehasonlítva azokat előnyeik és hátrányaik alapján. Nagyobb alkalmazás előtt álló fejlesztők ötleteket meríthetnek a tervezéshez, melyek végig fogják segíteni őket az implementáció során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.