Szoftvercsomag-tárház továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Egy nagy szoftverfejlesztő vállalat működése során kihívást jelent a készülő szoftvercsomagok megfelelő tárolása. Ennek segítségére szoftvercsomag-tárházak nyújtanak megoldást, mint a Sonatype Nexus rendszer.

Dolgozatomban bemutatom, milyen általánosan használható megoldást nyújt a rendszer, tárházak létrehozására és kezelésére. Kitérek az általánosítás miatti hiányosságokra, melyek megteremtették az igényt a fejlesztésre.

Ahhoz, hogy teljes egészében illeszkedjen a tárolási módszer a vállalati struktúrához és belső folyamataihoz, személyre szabható a rendszer, amit REST szolgáltatásainak bővítésével lehet megtenni. Ezeknek felhasználására fel kell készíteni a kapcsolódó klienseket. Bemutatom a vállalati környezetet és a fejlesztési folyamatot leíró adatmodellt hogyan lehet megalkotni.

Dolgozatomban részletezem, milyen módszerek segítségével lehet ilyen REST szolgáltatásokat tervezni, fejleszteni és tesztelni. Valamint bemutatom, hogyan lehet különböző kliensek segítségével ezeket felhasználni.

Sok támogató technológiát alkalmazok ezek során: Apache Maven, Plexus, Jetty Servlet, Ext-JS, JUnit, SoapUI melyek használati módját leírom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.