Szoftverfejlesztés hatékonyság vizsgálata Android platformon vállalati környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomat az SAP Labs Hungary-nél készítettem. Témám a szoftverfejlesztés hatékonyságának vizsgálata volt Android platformra készült alkalmazások esetén, ezen belül is az aspektus orientált programozás hatásainak vizsgálata. A fejlesztést otthon is tudtam végezni, ami nagy előnyt jelentett, mivel sokkal jobban be tudtam osztani az időmet.

A félév elején egy olyan problémával álltam szemben, amiben nem rendelkeztem semmilyen tapasztalattal, de a félév során sikerült betekintést nyernem az Android rendszerbe, továbbá sikerült elsajátítanom az aspektus orientált programozás fortélyait.

Ezután már tudtam a hatékonyságvizsgálatra koncentrálni. Az AOP hatékonyságának kiderítéséhez egy tanulmányt dolgoztam fel, – ami az inspirációt adta a dolgozatomhoz – illetve általam készített tesztprogramok teljesítményét mértem. A programjaimmal a tipikus, naplózási problémára készített megoldást teszteltem.

A félév végére sikerült olyan eredményeket szolgáltatnom, melyek hasznosak lehetnek olyan szoftverfejlesztő vállalatok számára, amik gondolkoznak az AOP bevezetésén. Mindemellett még további tesztelésekre, és mérésekre van szükség az aspektus orientált programozás élesben történő alkalmazása előtt. Úgy vélem azonban, hogy dolgozatom már megfelelő kiindulási alapot nyújthat az aspektus orientált programozás bevezetéséhez, akár produktív környezetben is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.