Szolgáltatás megosztó megoldás NativeScript keretrendszerben Android és iOS platformokra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok a mindennapjaink szerves részét képezik. Sok közösségi szolgáltatás létezik, amely az erőforrások emberek közötti megosztására épül. A mindennapjainkban adódhatnak olyan problémák, amelyekkel nem feltétlenül tudunk egyedül megbirkózni. A mások segítségének kérésére alkalmazott általános módszerek, mint a telefonálás, chat programokon keresztül való kommunikáció lassúak és időigényesek, és nem is biztos, hogy sikerül megtalálni azt az embert, aki segíteni tud.

Az elkészített alkalmazás lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók bejelentkezés után meg tudják tekinteni más felhasználók segítségkéréseit, tudjanak keresni a segítségkérések között, értesítést kapjanak arról, ha valaki jelentkezett a kérésükre, ők is létre tudjanak hozni segítségkéréseket olyan részletek megadásával, amelyek alapján a kérésüket megtekintő felhasználó képbe kerül a megoldandó problémával és annak körülményeivel. Így a közösség erejével a problémák leküzdése könnyebbé és jobban szervezetté válik.

A munka során sikerült jobban megismernem a közösségi szolgáltatások hátterét, és fejlesztői szemléletmódom is bővült a mobilalkalmazások fejlesztése terén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.