Szolgáltatásalapú egészségügyi megoldás fejlesztése Liferay alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Több mint egy évtizede szerepel az EU eHealth stratégiájának központi kérdései között az egészségügyi információs rendszerek közötti együttműködő képesség megvalósítása. Az elmúlt időszakban számos nemzeti és nemzetközi program indult, amely ezt célozta.

A mostanra kidolgozott egységes ágazati informatikai megvalósítás – a nemzetközi példákat követve – egy ágazati szinten egységesített informatikai platformra épül. Ehhez kapcsolódik egy portál, mely közös felületet biztosít az egészségügy résztvevői számára. A portál a jövőben hozzájárul az egészségügyi ellátórendszerben észlelhető területi egyenlőtlenségek felszámolásához azáltal, hogy az elmaradottabb régiók hátrányos helyzetben levő ellátó intézményei számára is hozzáférést biztosít a magas szintű informatika technológiák használatához.

Szakdolgozatom során az említett portálhoz készítettem az üzleti napló modult. A szakdolgozatban ismertetem a projekt szerkezetét, az üzleti naplózás koncepcióját, illetve a használt technológiákat. A megvalósítás keretében a naplózó rendszerhez fejlesztettem egy Liferay portálba illeszthető megoldást, mely lehetővé teszi az üzleti napló bejegyzések lekérését, megjelenítését, részletezését. A megvalósítás Java Server Faces technológiával készült klasszikus MVC architektúrát használva, az adatok lekéréséhez SOA szolgáltatásokat implementáltam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.