Szolgáltatásréteg és ujjlenyomat-infrastruktúra felhő alapú zenei metaadattárhoz

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egyre nagyobb mennyiségben töltünk le fájlokat az internetről. Ez alól a zenei hanganyagok sem képeznek kivételt. A jelenleg elérhető szoftverekkel egy átlagfelhasználó nem igen tudja a folyton bővülő zenei kollekcióját rendezetten tartani. Ezzel egyetemben egyre több eszközt is használunk, így megszületett az igény arra, hogy globális és hordozható zenei profilt alakítsunk ki magunkról.

Zenei kollekció rendezéséhez legkézenfekvőbb a már meglévő, tartalom alapú beazonosításra épülő szolgáltatások igénybevétele, hiszen ezek mögött nagyméretű, hiteles adatokkal rendelkező adatbázisok állnak. Ötvözni szeretnénk ezek funkcionalitását a hordozható felhasználói profil megvalósításával, oly módon, hogy a hordozható profilba már a hiteles adatok kerüljenek be.

Egy ilyen szolgáltatáshoz egyrészt felfedezhetővé kell tenni egyes eszközeinken lévő zeneszámokat, egy globális adatbázisban eltárolni annyi információt róluk, ami alapján beazonosíthatóak, hozzárendelni őket a külső forrásból letöltött adatokhoz, és ezt az adathalmazt szinkronban tartani a kliensalkalmazással.

Feladatom az, hogy implementáljam a kliensalkalmazás keretrendszerét, biztosítsak különböző működési módokat, integráljam az ujjlenyomat-készítő komponenst, illetve készítsem el a szerveroldali szolgáltatásréteget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.