Szőlőtermesztést támogató alkalmazás fejlesztése Google App Engine platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a szőlészet és borászat fogalma szorosan összekapcsolódik. Magyarországi viszonylatot tekintve, a szőlő és bortermelés kiemelt nemzetközi hírnevét jellegzetes minőségével vívta ki, mely elsősorban az ország területi adottságainak köszönhető. Mégsem érhette volna el ezt az elismertséget a szigorú szabályozások, fajtaminősítések, illetve a nagyszámú magyar eredetű fajtanemesítés nélkül.

Diplomatervem célja egy olyan szőlőtermesztést támogató rendszer létrehozása, mely alkalmas arra, hogy a szőlő és bortermelés minőségét még inkább javítsa azáltal, hogy a szőlőtermelők és szakértők egy közös felületen a létező szőlőfajtákról közösségi alapon egy részletes képet készíthessenek. Mindamellett, hogy a rendszerrel egy nagyméretű, változatos paraméterekkel rendelkező adatbázis hozható létre a szőlőfajtákról, a szőlőtermelők aktív profitálási lehetőségét is támogatni kívánom azáltal, hogy saját szőlőbirtokukat részletesen és méretarányosan megtervezhessék, majd itt közvetlenül felhasználhassák azt a tudást, amit közösen hoztak létre.

A központi komponenst a Google App Engine felhőalapú szolgáltató platformjára tervezem elkészíteni, mely során felhasználom a Java Enterprise Edition platform, több technológiáját. Dolgozatomban bemutatom és felhasználom a Slim3 teljesen MVC támogatott keretrendszert, illetve a GWT Java alapú webes keretrendszert. A szőlőbirtok pontos tervezését a Google Maps API felhasználásával valósítom meg.

A központi rész funkcióinak kiegészítése érdekében a rendszerhez, egy Android operációs rendszeren alapuló mobilalkalmazást is készítek, mely a helymeghatározó rendszer által pontos információkhoz juttatja az alkalmazás felhasználóját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.