Szupermarket weboldalának készítése Angular és Node.js használatával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az informatikai iparág példa nélküli ütemben fejlődik szoftverek és hardverek terén egyaránt. Egy 5-10 éve jól alkalmazott technológia ma már akár teljesen elavult is lehet. Egy az iparban dolgozni kívánó informatikusnak kötelessége folyamatosan tovább képeznie magát és lépést tartani az újításokkal. Nincs ez másképp a web alkalmazások területén sem. 5 éve a szakdolgozat fő témáját képző Node.js és AngularJS keretrendszerek még gyerek cipőben jártak. Senki sem gondolta volna, hogy robusztus, jól skálázható back-end rendszereket lehet majd egyszer fejleszteni szerver oldali Javascript használatával. Ma már a legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő webes technológiák közé tartozik. A szakdolgozat célja ezen keretrendszerek gyakorlatbeli megismerése egy web alkalmazás elkészítése során.

Az alkalmazás témája egy szupermarket webes felülete, ahol a felhasználók böngészhetik a bolt által kínált termékeket, és akár vásárolhatnak is. Az áruház megfelelő jogosultságokkal ellátott alkalmazottainak lehetősége van ugyanezen alkalmazás segítségével karbantartani a termékek adatait is. A feladat sok irányban elágazó, az egyes területek érdekes szakmai kihívásokat nyújtanak, amelyekben akár komolyabban is el lehet mélyülni, értékes tapasztalatokat szerezve.

A fejlesztés során elsajátított készségek és ismeretek később a használt technológiától függetlenül is értékesek maradnak, egy általános probléma megoldása kellő tapasztalattal rutinfeladattá válhat.

Az elkészült web alkalmazás néhány hiányosságától(pl. biztonság, form validáció, maga a fizető rendszer, stb.) eltekintve akár egy kereskedelemben lévő szoftver is lehetne. Ezek a kiegészítő funkciók messze nem elhanyagolhatóak egy éles rendszerben, azonban a szakdolgozat inkább a főbb technológiák ismeretének elsajátítására helyezte a hangsúlyt. A projekt tovább vihető ezen funkciók hozzáadásával, az alkalmazás funkciókészletének bővítésével, vagy a felhasználói élmény fokozására törekvő változásokkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.