Táblagép alapú HMI fejlesztése intelligens gokarthoz

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomamunkámat Robert Bosch kft. által 2015-ben szervezett Go-kart go Bosch versenyre készült autó tovább fejlesztésére létrehozott gyakornoki csapatban készítettem. A gokart eredetileg is egy gyakornokokból álló csapat általi fejlszetés volt és a jelenlegi csapat tagjai is kizárólag gyakornokok. Az új csapat feladata volt a már meglévő funkciók kódjának szebbé/átláthatóbbá tétele, az időközben tönkrement, esetlegesen csak próbanyákon megvalósított vezérlőegységek újratervezése és az egykor tervezett, de az odő hiányában nem megvalósított funkciók lefejlesztése.

Az én feladatom az eredetileg a gokartban lévő, mikrokontroller által vezérelt, HMI androidos szoftverrel való helyettesítése volt. Az alkalmazásnak az eredeti megoldás által ellátott funkciókon felül új lehetőségeket is tartalmaznia kell. Ezeket a funkciókat az alkalmazás három különböző nézete tartalmazza. Az eredeti HMI újra gondolt változata ezen nézetek egyike.

Az alkalmazás segítségével lehetőség van a gokarton elérhető funkciók aktiválására és az esetlegesesn a funkcióhoz tartozó beállítások módosítására. Az alkalmazáson belül a tabletet az autó irányítására is használhatjuk. Eközben szintén lehetőség van a relevenás és biztonságosan használható funkciók elindítására.

A felhasználói felületen a kezdőképernyő után a gokart jelenlegi adatai láthatóak, mint a sebesség, gyorsulás, akkumulátor szint, a gokart és a tablet helyzete. Ezen a kezdőképernyőn lehetőség van az érkező adatok rögzítésére is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.