Tabletta bevonó berendezés folyamatirányító rendszerének cseréje

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatomban az ország egyik legnagyobb gyógyszeripari cégnél üzembehelyezett tabletta bevonó berendezés továbbfejlesztéséről lesz szó. A feladatom a bevonó berendezés megbízhatósági hatásfokának növelése, felhasználói igények megvalósítása vezérlési és megjelenítési szinten, végül a lefejlesztett részegységek tesztelése.

A feladat megvalósításához tanulmányoznom kellett a már megvalósított vezérlést, amely létradiagram, funkcióblokk és strukturált programnyelveken íródtak. A szükséges tudás elsajátítása után kezdetét vehette a programkód továbbfejlesztése a kért módosítási igények alapján. Ezen kívül egy olyan megoldás kidolgozása, amely az esetleges meghibásodások esetén gyors és gördülékeny helyreállítást biztosít. Továbbá megismerkedtem az adatbázis és a jelentéskészítő részegységek működésével és ezen tudás birtokában módosíthattam ezeket az új funkciók bevezetésének fényében.

Összességében sikeresen megoldottam a kitűzött feladatokat és a tabletta bevonó berendezés üzembehelyezése is megtörtént. Természetesen számtalan teszt előzte meg a gyártás kezdetét, amelyek mindegyikén kivétel nélkül átment a továbbfejlesztett berendezés.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.