Tablettaszállító folyamat irányító rendszerének cseréje

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatomat a Gamma Digital Kft. által javasolt témából írtam. A munkám címe a Tablettaszállító rendszer folyamatirányításának cseréje.

A feladat a két eltérő profilú üzem, a gyógyszert előállító és a csomagolást végző üzem folyamatirányításának szétválasztása volt. A munka során megismerkedtem a régi rendszer felépítésével, valamint annak a működésével. Lehetőségem nyílott a hozzá tartozó Step 5-ös fejlesztő környezettel való munka megtapasztalására. Részt vettem az új vezérlő egység kiválasztásában. A régi elemeket tartalmazó kód módosítását végeztem el az új modernebb fejlesztő környezettel.

Mindezen feladatok végrehajtásához meg kellett ismerkednem az elektromos tervek jelöléseivel. A rendszer felépítésének teljes ismeretéhez szükségem volt a hálózattal kapcsolatos kifejezések, fogalmak ismeretére. A vezérlést végző program megértéséhez nemcsak az STL (utasításlista) programozási nyelvet kellett elsajátítanom, hanem meg kellett ismernem mindkét fejlesztő környezet működését, abban történő hatékony fejlesztési lehetőségeket.

Végigcsináltam egy teljes fejlesztési folyamatot, aminek a végén az általam készített vezérlés üzembe helyezését is megoldottam. Megismertem a gyógyszergyár fel-építését, az üzembe helyezés lépéseit és az ezekhez szükséges dokumentáció készítés lépéseit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.