Tagnyilvántartó rendszer fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A nagy létszámú tagsággal rendelkező szervezeteknek elengedhetetlen az átlátható működéshez egy tagnyilvántartó rendszer. Míg a nagyobb, profitorientált, piacokon működő cégek megengedhetik maguknak saját rendszer fejlesztését vagy egy drágább szoftver vásárlását, addig a nonprofit civil szervezetk kevésbé, főleg az olyanok, akik önkéntességre alapozzák a tevékenységüket.

Ilyen a cserkészet is, akik fiatalokkal foglalkoznak teljesen önkéntesen. Általában egy egyszerű gyors megoldást választanak, egy táblázatot vagy esetleg papír alapú nyilvántartásokat, amik se nem igazán biztonságosak és nem is teljeskörűek, a sok redundancia mellett könnyen jöhet létre akár inkonzisztencia is.

Szakdolgozatommal egy tagnyilvántartót tervezek meg az alapoktól, amit ilyen helyzetben lévő cserkészek, cserkészcsapatok tudnak használni. Az alapos tervezést követően meg is valósítom az alkalmazást, ügyelve arra, hogy intuitíven lehessen használni és rendelkezzen azokkal az apró kényelmi funkciókkal, amivel manapság elérhető webes alkalmazások is bírnak. A megvalósítást követően pedig tesztekkel biztosítom, hogy egyes komponensek megfelelően működnek.

A tesztelést követően állíthatom, hogy sikerült egy olyan szoftvert készítenem, ami némi kibővítéssel és átalakítással egyes cserkészcsapatok adminisztrációját nagyban megkönnyítheti. Sok olyan lehetőséget látok, amiben még továbbfejleszthetném ezt a nyilvántartó rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.