Találatjelző berendezéshez mikrovezérlő alapú interaktív hardver tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Berényi Richárd
Elektronikai Technológia Tanszék

A különféle elektronikai berendezések napjainkban már mindenhol körülvesznek bennünket, sokszor ezt már észre se vesszük, olyan természetessé váltak. Ezen jelenség nem kerülhette el a sportolási tevékenységeket sem. A sportversenyek egyre nagyobb precizitást és gyorsaságot követelnek meg, mely igényeket pusztán humán erőforrásból egyre nehezebb kivitelezni. Így adja magát, hogy a versenyek lebonyolításába különböző gépesített megoldásokat használjanak a szervezők és versenyzők. Ez a tendencia természetesen az íjász versenyeket is elérte, ehhez kapcsolódik a szakdolgozatom témája, melynek keretein belül egy találatjelző rendszer fejlesztésében veszek részt.

Szakdolgozati feladatom keretében egy számítógépes kiegészítő hardvert kell megterveznem és megvalósítanom, mely az íjász találatjelző berendezések, illetve eredményjelzők felé biztosítják a kommunikációt a PC-s vezérlőszoftver számára, illetve egy interaktív felületet képez ez számára.

Ezen feladathoz elengedhetetlen a már meglévő rendszer felépítésének tanulmányozása, az eszközök kommunikációs protokolljainak (CAN, UART) megismerése, illetve az elvárt funkcionalitás és szolgáltatások tisztázása, specifikálása. Ezen információk ismeretében lehetőség nyílik a szükséges áramköri részelemek megtervezésére, majd a komplett elektronika összeállítására. Mivel a hardver önmagában mit sem ér, ezért sor kerül a mikrovezérlő működtető szoftverének fejlesztésére, végül az egész funkcionális működésének tesztelésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.