Tananyagfeldolgozó alkalmazás fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok és táblagépek egyre szélesebb tömegek számára elérhetők. A hozzájuk készült szoftverek száma rohamosan növekszik, melyek szinte minden alkalmazási területen megjelennek. Ilyen terület az oktatás is, ahol számos sikeres megoldást láthattunk az elmúlt években. Ezek közös jellemzője, hogy általában egy adott területre koncentrálnak, mint például a nyelvtanulás.

Dolgozatom elkészítése egy aktív fejlesztési projekt keretein belül történt, mely egy olyan oktatási keretrendszer megalkotását tűzte ki célul, ami az oktatók és a tanulók számára is képes a tanulást hatékonyabbá tenni. A rendszer általános, így bármilyen tudásterület tananyagját képes kezelni és elsajátításáról visszacsatolást adni kvízek formájában.

Az interaktív óra szolgáltatásával a tanórai oktatásba is integrálható: a diákok okos eszközeik segítségével aktív részesei lehetnek az óráknak, melyeket az oktatók a számukra készített felületről, illetve akár Apple Watch okosóráról is vezérelhetnek.

Diplomamunkám elkészítése során elmélyíthettem ismereteim az iOS szoftverfejlesztésben, elkészítettem egy univerzális alkalmazást, mely iPhone és iPad támogatással rendelkezik, és megismerkedtem az Apple Watch programozás alapjaival. A fejlesztés folyamán hangsúlyos volt a csapatmunka, valamint sok gyakorlati tapasztalattal gazdagodtam az alkalmazás teljes életciklusának menedzseléséről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.