Tantárgyi weboldal tartalomkezelő motorjának fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Czirkos Zoltán
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatom témájaként egy olyan modern technológiákat felhasználó, könnyen továbbfejleszthető tartalomkezelő motor elkészítését vállaltam, amely egyszerre több tantárgy segédanyagait képes kiszolgálni.

Ehhez egy már meglévő rendszerből, az InfoC portálból indultam ki, amelynek motorját jelenleg is több tantárgy használja már, és amelynek továbbfejlesztése az általam elkészített rendszer célja.

Az elkészült rendszer egy NodeJS nyelven írt szerveralkalmazás felhasználásával olvassa be, dolgozza fel és szolgálja ki a szerveren statikus fájlokként tárolt segédanyagokat. Mivel a tantárgy-specifikus konfigurációkat szintén statikus fájlokként tárolja el a rendszer, ezért annak új tantárgyakkal vagy segédanyagokkal való bővítéséhez mindössze új statikus állományokat kell elhelyezni a szerveren.

Emiatt (és a szerveralkalmazás egyszerűsége miatt) a rendszer karbantartása, fejlesztése és üzemeltetése jóval egyszerűbb a korábbi rendszerhez képest.

A dokumentációban részletesen leírom a munka folyamatát a tervezéstől a tesztelésig, amelynek során ezt a rendszert elkészítettem. Az általam készített motor egy részét képezi majd a teljes tantárgyi portálnak, ez a rész lesz felelős az előadások, gyakorlatok és laborok diasorainak tárolásáért és hallgatók felé való közzétételéért. E mellett az általam készített tartalomkezelő rendszernek interfészt kell szolgáltatnia a később elkészítendő adminisztrációs modul felé, amely a felhasználók azonosítását, és a számukra elérhető tantárgyi adminisztrációs feladatokat kezeli.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.