Tanulmányok nyomon követését támogató rendszer tervezése és megvalósítása webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban meglehetősen nagy számú képzés elvégzésére van lehetőség. Ugyanazt a képzettséget több helyről is meg tudjuk szerezni, ami azonban nem jelenti azt hogy a tanmenet megegyezne. Ahány egyetem, főiskola annyi tanulmányi rend előre meghatározott megkötésekkel a képzés elvégzésének menetével kapcsolatosan. A tárgyak felvételével kapcsolatosan vannak előírások, előfordulhat, hogy adott tárgyra több tárgy is épül. Egy adott tárgy elbukása esetén annak számon tartása hogy milyen ütemben tudunk haladni nehézségekbe ütközhet. Ebben a szakdolgozatban egy olyan webalkalmazás kerül létrehozásra, ami a hallgatók számára megkönnyíti a tanulmányaik nyomon követését, a tanárok számára pedig azt, hogy az emögött álló rendszert menedzseljék.

A webalkalmazás létrehozásához használt keretrendszer az Angular2 ami a széles körben ismert és használt AngularJS továbbfejlesztése. A kliens oldal mellett a szerver oldal is létrehozásra kerül, nagy hangsúlyt fektetve a kettejük közötti kommunikációra.

Ismertetésre kerül egy ilyen alkalmazás tervezése és megvalósítása. Indoklásra kerül az is, hogy mi volt a téma kiválasztásának az oka. A felhasznált technológiák is ismertetésre kerülnek beleértve ebbe az elterjedtségüket és a jelentőségüket. A feladat pontos leírása is részét képezi a szakdolgozatnak, ahogy a megvalósítás részletei és az ehhez kapcsolódó diagramok és kódrészletek. Legvégül lesz még egy összefoglalás, amiben említésre kerülnek a további fejlesztési lehetőségek is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.