Társadalmi hasznosságú projekteket támogató rendszer modell alapú tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A szakdolgozat célja egy társadalmi hasznosságú projekteket támogató rendszer modell alapú tervezése és fejlesztése. Ez különbözo karitatív szervezetek mindennapi munkáját, tevékenységét megsegíto rendszert jelent, amelyben különbözo adatok tárolása és kezelése történik.

A rendszerben tárolt adatok kezelésére megvalósított, az üzleti logikai réteget biztosító alkalmazás REST (Representational State Transfer) alapú. Ez szabványos interfészt ad egy késobb könnyedén lecserélheto felülethez. A megvalósítás a Spring keretrendszerben Java EE alapon történt.

A rendszer megjelenítéséért és felhasználói interakciók kezeléséért egy Angular2 keretrendszerben kialakított alkalmazás felel.

A rendszer tervezése SysML (System Modeling Language) nyelven történt, a SysMOD módszertan szerint. A SysML az UML modellezo nyelv egy kiterjesztése. A SysMOD az erre épülo modellezési folyamat meghatározása. Az elkészült modell a tervezésen kívül dokumentációs célt is szolgál.

A szakdolgozat készítése során elkészült egy bovebb modell alapú specifikáció és terv a rendszerrol, valamint ennek egy szukebb részhalmaza az üzleti és a webréteg alkalmazásaiból.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.