Társasházkezelő adminisztrációs rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egy társasház közös képviselőjeként és lakójaként is nagymértékű adminisztrációs feladat jelentkezik. Mivel az emberek nagy része az asztali számítógépek mellett már hordozható eszközöket is használ, felmerül az igény egy olyan rendszer elkészítésére, amely a számítógépek mellett mobil és tablet eszközön is lehetővé teszi ezen feladatok elvégzését, utóbbiak esetén is az adott eszközre optimalizált módon. Ezen kívánalmak kielégítése végett egy ilyen feladatok megoldására szolgáló webes és mobilalkalmazást készítek el diplomamunkámban.

A webalkalmazás megvalósítását ASP.NET MVC 5 platformon végzem el, használom az Entity Framework, jQuery és Bootstrap technológiákat, míg a mobil alkalmazás implementációja Windows Store és WCF használatával történik.

A dolgozat első szakaszában röviden ismertetem az alkalmazás elkészítése során használandó technológiák elméletének lényegét, ezzel egyben körüljárom ezek fontosabb funkcióit.

A követelményspecifikációban részletezem a feladatkiírást. Írok a megvalósítandó szerepkörökről, felsorolva azok lehetséges use-case-eit.

A dolgozat fő részében leírom, hogy miként terveztem meg az adatbázist és a felhasználói felületeket az egyes szerepkörök felhasználói számára. A megvalósításnál főleg a fontosabb, érdekesebb részfeladatok megoldását mutatom be, illetve azokét, amelyek leginkább újdonságot jelentettek számomra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.