Társkereső mobil alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témája egy társkereső mobil alkalmazás elkészítése, amelyben a felhasználók regisztrálhatnak, regisztráció után bejelentkezhetnek és használhatják azt. Az alkalmazás alapvetően két szolgáltatást biztosít. Az egyik, hogy a felhasználók kereshetnek a felhasználói adatbázisból más felhasználókra különböző szűrőfeltételeknek megfelelően. A találatok listázását követően megtekinthetik más felhasználók profiljait, illetve üzeneteket küldhetnek nekik. Ez egyben a második fő szolgáltatása az alkalmazásnak, hogy a felhasználók üzeneteket válthatnak egymással, amelyekről értesítést is kapnak, ha éppen nem használják az alkalmazást.

A témát jelentő alkalmazás elkészítése közben megismerkedtem a Macintosh operációs rendszerrel és az iOS-re való fejlesztés talán egyetlen, az Apple által támogatott fejlesztőkörnyezetével az Xcode-al. Az elkészítéséhez egy, a logikáját tekintve azonos, a szintaktikáját tekintve az eddigiektől merőben eltérő programozási nyelvet, az Objective-C-t használtam. Eközben sikerült a nyelvnek megismernem a sajátosságait és egyedi tulajdonságait, amelyeket igyekeztem felhasználni a fejlesztés közben.

A fejlesztés egy vállalatnál történt, a másokkal való együttműködés előnyeivel és hátrányaival. Feladatköröm az alkalmazás elkészítése mellett az alkalmazás nyújtotta szolgáltatás funkcióinak megtervezése, ezzel együtt a kiszolgáló szerver működési interfészének definiálása is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.