Tartalomkezelő rendszerek testreszabása és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Charaf Hassan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tartalomkezelő rendszerek széles körben elterjedté váltak úgy a világhálón, mint a vállalatok és intézmények belső hálózatain. Többfajta rendszer érhető el gyakorlatilag minden platformra, egy részük specializáltabb, másik részük kevésbé. A dolgozat három ilyen rendszert hasonlít össze. Szoftverfejlesztő mérnököknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy melyik rendszer milyen feladat elvégzésére a legalkalmasabb. A dolgozat része a három tartalomkezelő rendszer bemutatása, valamint egy részletes és egy áttekinthetőbb, táblázatos összehasonlítás. A dolgozat írását nyilvánosan elérhető cikkek, felmérések tanulmányozása, valamint különböző projektekben elvégzett munka előzte meg.

Két nyílt forráskódú, internetes használatra szánt terméket tárgyal: az Orchard CMS-t és a WordPresst, valamint a vállalati tartalomkezelő rendszerek piacának egy markáns képviselőjét: a SharePoint Server 2010-et. A termékek ismertetése mellett egy jól definiált kritériumrendszer alapján világít rá a köztük lévő különbségekre. Mind a három rendszernél külön hangsúlyt kap a kiterjeszthetőségük.

Hat fejezetre oszlik, az első a tartalomkezelő rendszereket tárgyalja általánosságban, a második, harmadik és negyedik a három különböző rendszert mutatja be. Az ötödik fejezet többfajta szempont szerint elemzi a rendszerek közti különbségeket. A hatodik fejezet egy áttekinthető táblázatban foglalja össze az összehasonlítást. Célja, hogy egy gyors összképet biztosítson azoknak, akiknek egy új rendszer kiépítésekor dönteniük kell, hogy a bemutatott termékek közül melyiket érdemes használni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.