Távfelügyelettel rendelkező intelligens beléptető egység tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pilászy György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozat témája egy távfelügyelettel rendelkező intelligens beléptető rendszer terminál egységeinek tervezése és a prototípusának elkészítése. A dolgozat a rendszertervezés folyamatát, a hardver és szoftvermodulok kifejlesztését ismerteti.

Az első fejezetben bemutatásra kerülnek az RFID kártyák és ezek csoportosításai, a jelenleg alkalmazott kártyaolvasók és írók típusai és a kollégiumunkban használt Mifare EVK 1K Smart Card RFID kártya.

A második fejezetben megfogalmazásra kerülnek a tervezési folyamat alapelveiként felmerülő igények. Bemutatásra kerülnek a különleges használati módok és funkciók. Összegyűjtésre kerülnek a bemutatott funkciók megvalósításához szükséges perifériák.

A harmadik fejezetben ismertetem a modul rendszertervét, mely megadja a később kialakítandó hardver vázát. Kiválasztásra kerülnek a központi egységek.

A negyedik fejezet ismerteti a kapcsolási rajzot és a nyomtatott áramköri terveket.

Az ötödik fejezet ismerteti a modul működtetéséhez szükséges programokat. Bemutatásra kerül a fényerősség-szabályozás, a közelségérzékelő szenzorok működtetése, a nyitási szekvencia. Megtörténik a kommunikációs utasítások definiálása.

A hatodik fejezetben ismertetem a modul felhasználói dokumentációját. Bemutatásra kerülnek az egység ki- és bemeneti portjai, teljes elkészült kapcsolási rajz, és az elkészítéshez szükséges beültetési terv és alkatrészlista.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.