Távhőközpont villamos tervezése és irányító szoftverének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Egy debreceni távhőkörzet korszerűsítésének keretén belül a villamos kiviteli tervdokumentáció elkészítését vállalta el az IAS Automatika Kft., melynek egyes munkaelemei adják szakdolgozatom témáját.

Első fejezetben a témával kapcsolatos általánosabb ismereteket közlök, mint a munka folyamatának tömör leírása a megrendeléstől egészen a kivitelezésig, a hőközpont szerepe egy lakóház energiaellátásának szempontjából, a hőközpontban felhasznált eszközök bemutatása.

Ezt követően áttérek a villamos tervezés témakörére, mely az egyik fő témája a dolgozatnak. Ismertetem, hogy a tervezés során milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, majd magát a villamos tervet részletezem, a biztosított gépészeti rajz elemzésétől kezdve.

A villamos tervezést a szabályozó program megírása követi a felhasznált DDC (Schneider Electric-féle StruxureWare) saját fejlesztőkörnyezetében, mely során kitérek a felhasznált szabályozás módjára, kiválasztásának okaira, betöltött szerepére a hőközpont szabályozásában, valamint a kódírás részleteire.

A szakdolgozatot a szabályozó programhoz tartozó grafikus kezelőfelület (HMI) bemutatásával zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.