Távoli elérést támogató alkalmazás fejlesztése Java platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv témáját magam találtam ki. Először csak egy ötletnek vetettem fel, hogy fejlesztek egy képátvitelre képes alkalmazást, majd egy gyorsan kialakított prototípus után eldöntöttem, hogy diplomamunkaként is folytatom az alkalmazás fejlesztését.

A feladatom egy távoli gép elérését biztosító rendszer megtervezése és megvalósítása volt Java platformon. A specifikációnál törekedtem arra, hogy a feladat érdekes legyen, de egyben kihívás is. Próbáltam minél több területet lefedni: desktop, webes és android fejlesztést és korszerű technológiákat kipróbálni mind a fejlesztés és a tesztelés során is.

A megvalósított rendszerrel egy weboldalon keresztül lehet távoli gépeket elérni. A hitelesítésre két mód is van: egy generált azonosító és jelszó párossal vagy egy felhasználói fiókkal. Az elérhető eszköz lehet egy számítógép vagy egy androidos mobiltelefon, tablet. A képátvitel folyamatos, ugyanazt láthatjuk a weboldalon, mint az eszközön. Az eszközt kontrollálni is lehet az egér és a billentyűzet segítségével. Ezentúl lehetőség van a fájlok elérésére, letöltésére is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.