Taxi irányító alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Magyarországon sok, nem informatikai cég a technológiai fejlettség szempontjából le van maradva. Könnyen automatizálható folyamatokat emberek többletmunkával végeznek. Szakdolgozatomban szerettem volna egy olyan szoftvert készíteni, ami segítheti ezen emberek mindennapi munkáját.

Megismerkedtem azzal a problémával, hogy taxivállalatok rendkívül korszerűtlen módon végzik sofőrjeik nyilvántartását és koordinálását. Erre találtam ki egy kisebb, könnyen használható informatikai rendszert, ami egy okostelefonos és egy webes alkalmazásból áll.

Dolgozatom első felében részletesen bemutatom a fent említett, taxisokat érintő problémát, és az általam kínált megoldásához használt technológiákat, mint például a webes részen az ASP.NET Core és a React, az okostelefonos részen pedig az Android platformot. A mű második felében bemutatom a tervezési folyamatot, majd külön-külön az elkészített szoftvereket, kitérve arra, hogy hogyan valósítottam meg a kommunikációt az alkalmazások között, illetve a felhasználókezelés megoldását két különböző platformról.

Az itt átadott ismeretek segíthetnek azoknak, akik korszerűsítenék a taxisofőrök koordinációját, továbbá hasznos lehet azok számára is, akik összekötnének egy okostelefonos és egy webes alkalmazást, illetve azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a napjainkban igen népszerű webes technológiákkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.