Teendőkezelő alkalmazás fejlesztése Angularral

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Modern, rohanó világunkban egyre több feladatot kell fejben tartanunk, mellyel megnő az esély arra, hogy valamit elfelejtünk. Erre nyújt megoldást egy cetli vagy egy határidőnapló, melybe felvezethetjük ezeket a feladatokat. Hátránya, hogy a cetli könnyen elveszthet, a napló pedig csak pár dolog kezelését tudja hatékonyan megoldani. A számítógépek napi használata, illetve az okostelefonok magunknál való tartása adja a lehetőséget, hogy mindezen feladatok tárolása és kezelése digitálisan történjen.

A felsorolt problémák és lehetőségek adják a diploma dolgozat motivációját, azaz egy olyan webes, de okostelefonon is használható alkalmazás megtervezését és megvalósítását, amely segítséget nyújt a felhasználóknak a teendők és feladatok elvégzésében. Az alkalmazás célja, hogy egy egyszerű, letisztult, jól használható, funkciókkal gazdag felületet kínáljon, valamint a személyes feladatok mellett a csoportos teendők elvégését is hatékonyan segítse.

Az alkalmazás webes felülete a manapság igen népszerű és rohamosan fejlődő Angular keretrendszerrel készül, melyet egy Node.js webszerver szolgál ki PostgeSQL relációs adatbázisban tárolt adatokkal. A kliens alkalmazás felhasználói felületének komponenseit az Angular keretrendszerrel szorosan fejlesztett Angular Material adja.

A dolgozat figyelmet szentel a hasonló funkcionalitású alkalmazásokra. Az alkalmazás pontos specifikációjának ismertetésén túl, bemutatásra kerülnek a megvalósítás során használt kliens- és szerver-oldali technológiák. Az alkalmazás tervének ismertetése során nagy hangsúlyt kap az alkalmazás magas felbontású drótváza, valamint ismertetésre kerül az adatbázis és architektúra terv is. Az alkalmazás megvalósítása fejezet a fejlesztés összetettebb részeit emeli ki. Az elkészült alkalmazás használata egy példán keresztül kerül bemutatásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.