Tehetségazonosítást segítő interaktív webalkalmazás továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológia fejlődésével, az internet elterjedésével egyre több eszköz van a kezünkben ahhoz, hogy felfedezzük a kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyerekeket és hogy segítsük őket abban, hogy kibontakoztathassák adottságaikat. Ezzel a céllal jött létre a „TehetségKapu” projekt. Ez egy webalkalmazás, ami lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy megmutassák miben tehetségesek és segítsen nekik tovább fejlődni. A rendszer azonban még korántsem teljes, több funkció hiányzik belőle, több helyen módosításokra szorul.

Szakdolgozatom során kiegészítem az alkalmazás mérési rendszerét, úgy, hogy gyakorló-feladatsorokat is ki lehessen tölteni, amivel a diákok készülhetnek az éles mérésekre. Áttervezem az oldalt, ahol a diákok a fontosabb eseményekről értesülhetnek, hogy gyorsabban megtalálhassák a számukra relevánsakat. Ezen kívül kiegészítem a rendszert különböző adminisztrátori funkciókkal. Mindehhez bemutatom a rendszer feladataimhoz kötődő részeit, hogy érthető legyen hogyan építettem a munkámat a már meglévő megoldásokra, illetve javaslatokat is teszek a rendszer jobbá tételére, például, hogy miért lenne érdemes átállni korszerűbb kliens-oldali technológiákra.

A szakdolgozatom során bemutatott megoldások, rendszerrel kapcsolatos megfigyeléseim pedig általánosságban is hasznosak lehetnek, hogy hogyan lehet hatékonyan, karbantarthatóan fejleszteni egy komplex webalkalmazást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.