Telefonbeszélgetések központosított rögzítése Cisco környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Róbert
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A nagyvállalati környezetben történő telefonhívások rögzítése rendkívül fontos része rengeteg különböző méretű és profilú cég feladatkörének. Az IP hálózat felett működő hangátvitel (Voice Over IP) elterjedésével dramatikusan megnőtt a rögzítéshez alkalmazható hardver- és szoftver eszközök száma, melyek különböző felépítésű hálózatokban, illetve élethelyzetekben más-más hatékonysággal működnek.

A Cisco Systems a piac egyik legszerteágazóbb termékpalettájával rendelkező cég a területen. Jelen szakdolgozatban a vállalat egyik legújabb hardveres rögzítő eszközével együtt működő szoftverkomponens tervezésével és megvalósításával, ennek tesztelésére szolgáló tesztkörnyezet építésével, mindezek a Verba Technologies cég meglévő rögzítő rendszerébe való integrációjával foglalkozom.

Az eszköz egy Cisco telefonos átjáró, melybe új komponensként egy olyan funkció került beépítésre, aminek a segítségével az átjáró által összekötött telefonbeszélgetések távolról történő rögzítése lehetségessé válik.

A szakdolgozat eleje foglalkozik a Cisco telefonos rendszer és a Verba rögzítő rendszerének bemutatásával kiemelve a különböző rögzítési stratégiákat. A későbbi fejezetek az átjáró által támogatott rögzítést végző szoftver tervezéséről és fejlesztéséről, valamint a teszteléshez szükséges tesztkörnyezet építéséről szólnak. A dolgozat végén a tesztelés mikéntje és eredménye olvasható, illetve sor kerül a továbbfejlesztési lehetőségek áttekintésére, a munka összefoglalására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.