Telefonforgalom követő rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Gerencsér Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Összefoglaló

A telefonbeszélgetés, üzenetek küldése, internetezés, letöltés mind olyan szolgáltatás, ami pénzbe kerül, ezért fontos szempont, hogy pontosan nyomon tudjuk követni ezeket a paramétereket. A telefonon található alap szoftverek gyakran nem kielégítőek ilyen célra, mivel pontatlanok, így mérésre alkalmatlanok, illetve adott esetben figyelmeztetésre, ami minden felhasználó számára rendkívül fontos, erre a célra léteznek alkalmazások, ám ezek nem mind kielégítőek.

A helyes és pontos, minden igényt kielégítő monitorozás érdekében saját alkalmazást készítettem, amely magában foglalja a telefon hívásainak mérését, listázását, üzenetek számának nyilvántartását, forgalom információt, internetes adatforgalmat, amelyet tetszőlegesen tudunk kezelni adott időszakra.

Távoli megfigyelésre, ellenőrzésre is van igény a felhasználók körében, legyen ez egy család, vagy kisebb cég, ezért fontos, hogy az az egyén, aki fizeti a számlát tájékoztatva legyen, illetve ellenőrizni tudja a csoportját. A szolgáltatás megvalósításához az alkalmazásba építettem egy klienst, amely egy szervernek küldi el az információt, így egyszerűen követő minden felhasználó teljes forgalma.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.