Telekonferencia rendszer illesztése Internet of Things technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban az Internet-of-Things (kiberfizikai rendszerek, Ipar 4.0, okos városok, okos otthon stb.) világa jelenti az informatika egyik legdinamikusabban növő szegmensét. Az ilyen típusú megoldások közös vonása, hogy egy összetett rendszerbe integrálják az eszközök széles palettáját, az érzékelőktől és beágyazott rendszerektől kezdve a mobil eszközökön, illetve kártyaszámítógépeken át a számítási felhőkig, céljuk pedig a fizikai valóságba ágyazott értéknövelt, okos szolgáltatás biztosítása az informatika eszközeivel.

A területet jellemző kihívások egyik legfontosabbika az integráció, azaz a beágyazott eszközök illesztése a felhasználói felületet biztosító mobil vagy webes rendszerekhez. Az illesztési feladatokra gyakran alkalmazott megoldás az ún. edge gateway eszközök használata, melyek feladata, hogy biztosítsák az összeköttetést az alacsony erőforrásokkal rendelkező, közvetlen és biztonságos internetkapcsolatra nem képes beágyazott eszközök és a rendszer számítási felhőben futó háttérszolgáltatásai között.

A feladatom egy ilyen edge gateway megoldás kidolgozása volt az LSK Hungária Kft. által kifejlesztett telekonferencia rendszerekhez. A gateway célja, hogy biztosítsa a kapcsolatot a kamerát, illetve kijelzőt vezérlő beágyazott rendszer és az Android alapú vezérlőalkalmazás között.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.