Telepítést és fejlesztést támogató alkalmazás készítése a Winedata rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban jelentősen kezd elterjedni az informatikai rendszerek használata az agrár területeken. Az általam megismert rendszer egy, a borászatokban kiépíthető szenzorhálózatot valósít meg, mellyel valós időben megfigyelhető a termelést meghatározó minden lényeges tényező. Mivel egyes eszközök nehezen elérhető helyekre vannak beépítve és jelentős munkával jár a ki- és beszerelésük, így létjogosultsága van egy olyan alkalmazás fejlesztésének, amely ezt a folyamatot hatékonyabbá teheti.

Feladatom kezdeteként megismerkedtem a Bluetooth Low Energy (BLE) technológia működésével, valamint a jelenleg működő rendszer elemeivel. Majd kutatást folytattam mely magába foglalta a felhasználók pontos igényeinek kiderítését, hogy felmérjem miként lehetséges hatékonyabbá tenni a rendszer telepítését és meglévő elemeinek fejlesztését.

Az alkalmazás beágyazott fejlesztési részét egy már elkészült BLE technológiát támogató, valamint számítógéppel USB porton kommunikáló eszközre készítettem el. A feladat másik jelentős részét pedig egy olyan számítógépes alkalmazás képezte, ami kezelőfelületet nyújt a felhasználók számára, azáltal, hogy képes USB porton keresztül kommunikálni ezzel a BLE technológiát foganatosító eszközzel. Dolgozatomban kitérek a feladat megvalósításának főbb részeire, a fejlesztés közben tapasztalt nehézségekre, az alkalmazott technológiákra és a későbbi fejlesztési lehetőségekre.

Munkám lezárásaként részletes teszt eseteket állítottam össze, hogy az alkalmazásom működését a tényleges rendszer valós használatát megközelítő környezetben lehessen kipróbálni. Dolgozatomban részletesen kitérek az elvégzett teszt esetekre és az elért eredményekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.