Térkép alapú multi-platform étteremkereső alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre jobban előtérbe kerül a mobil eszközök használata, egyre nagyobb az igény, hogy az alkalmazások széles körben elérhetőek legyenek asztali számítógépen, és mobil eszközökön egyaránt. Ez esetenként igen költséges lehet, mivel ha minden platformot támogatni szeretnénk, a platform specifikus részeket külön-külön meg kell tervezni, implementálni, karbantartani, fejleszteni. Ennek elkerülésére napjainkban már több lehetséges eszköz közül választhatunk. Legegyszerűbb esetben készíthetünk egy böngészős alkalmazást, ami „mobil-barát”, viszont esetenként ez nem elégíti ki az üzleti igényeket, mobil alkalmazást is implementálnunk kell.

Ahogyan az okos telefon eladások egyre növekedtek, úgy jelentek meg párhuzamosan az egyre jobb-és jobb eszközök a fejlesztésre. Először minden mobil platformra külön, majd kezdtek elterjedni a mobil platformokat egyesítő megoldások. Lehetőségünk van már akár az összes lényeges mobil platformot megcélozni egyetlen kódbázissal.

Szakdolgozatomban egy olyan térképes étteremkereső alkalmazás implementálást tűztem ki célul, ami bemutatja, hogyan lehet egy közös REST API-ra épülő multi-platform megoldást készíteni. Az elkészített alkalmazás célja, hogy egyszerűn használható eszközt adjon éttermek, étkezdék keresésére, asztali és mobil klienseken egyaránt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.