Termékadatokat és Log Információkat Megjelenítő Alkalmazás Fejlesztése SAP UI5 Keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom célja egy olyan (GDS Analytics elnevezésű) webalkalmazás fejlesztése volt, amelynek segítségével az SAP Global Data Synchronization (GDS) nevű alkalmazás legfontosabb üzleti jelentőségű adatai webszolgáltatások segítségével kérdezhetők le és jeleníthetők meg. Ezen felül további célkitűzésem volt, hogy a lekérdezett adatokon különféle szűrési beállítások segítségével pontosabb képet kaphassunk az adott mutatók aktuális állásáról, téve mindezt felhasználóbarát módon, grafikonokkal szemléltetve.

Az elkészült alkalmazás túlmutat a konkrét feladat megvalósításán, amennyiben a jelenleg implementált funkciókon kívül további – a GDS által előállított és tartalmazott üzleti adat feldolgozására is alkalmas – funkciókat lehetne az eddigiek mintájára létrehozni, amely az alkalmazás modularitásának, hordozhatóságának és karbantarthatóságának köszönhető. Továbbá, az alkalmazás mind asztali számítógépen mind mobil eszközön való megjelenítésre és használatra alkalmas felülettel rendelkezik.

Ezen dokumentum tömören bemutatja az alkalmazáshoz felhasznált technológiákat, valamit betekintést nyújt a tervezési megfontolásokba és részletes leírást ad a technológiák alkalmazásáról és az alkalmazás működéséről. Az első fejezet bemutatja a GDS-t és a GDS-nek a szakdolgozatom szempontjából releváns folyamatait. A második fejezet a megismert és felhasznált technológiákat mutatja be. A harmadik fejezet az előkészületeket és a tervezési fázist, a negyedik fejezet pedig az implementációt részletezi. Az ötödik fejezetben a korábban megismert hibakeresési és tesztelési megoldások alkalmazását fejtem ki, ezt követi egy személyes konklúzió. Végül az irodalomjegyzék és a függelék zárja a szakdolgozatomat, mely képernyőképeket és hosszabb kódrészleteket tartalmaz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.