Termékkatalógus keretrendszer fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai világban információs források számtalan formája létezik, s a cégeknek versenyképesnek kell lenniük ezen a területen is. Szakdolgozatom témája egy olyan általános termékkatalógus keretrendszer fejlesztése, mely egy webes és egy mobiltelefonos felülettel rendelkezik, de könnyedén át lehet ültetni újabb platformokra is Célja, hogyagát a rendszert pedig könnyedén testre lehessen szabni annak megfelelően, hogy az adott cég milyen termékekkel foglalkozik valójában. A termékkatalógusoknak számtalan formája létezik, melyben a megvásárolható termékek adatai tárolhatóak különböző tulajdonságok alapján. Az általam kifejlesztett keretrendszer tetszőleges katalógus létrehozására képes.

Az alkalmazás egy .NET-es rendszer, mely architektúráját tekintve rendelkezik egy asztali szerveralkalmazással, aminek felhasználói felületét Windows Presentation Foundation (WPF)-el valósítottam meg. A kliensalkalmazások Windows Communication Foundation (WCF) technológián keresztül kommunikálnak a szerverrel. Létrejött egy vékony kliens, mely egy webes alkalmazás, amihez az ASP.NET MVC keretrendszert használtam fel Telerik-es kiegészítőkkel; illetve egy mobil kliens Windows Phone 7 platformra.

A szoftver több felhasználói szintet különböztet meg, melyekhez más és más jogok tartoznak. A testreszabás lehetőségét az biztosítja, hogy külön létre lehet hozni saját tulajdonságokat (attribútumokat), amiket kategóriákhoz és termékekhez is hozzá lehet rendelni. Így teljesen egyedi termékkatalógus is létrehozható. A vékony kliens alkalmazás és a szerveralkalmazás képes adminisztratív funkciók ellátására, míg a mobil kliens csak az adatok megjelenítésére alkalmas.

Újabb kliensek más platformra történő fejlesztését lehetővé teszi az, hogy a teljes üzleti logika a szerveren található meg, így a klienseknek csak a felhasználói felületet kell megvalósítaniuk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.