Tértöltés mérés céljai és PEA típusú mérőeszköz impulzusgenerátorának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Cselkó Richárd
Villamos Energetika Tanszék

Tértöltés mérés vált egy közös módszert vizsgálatára tértöltés az elektromos szigetelések . Között különböző módszerek , a pulzáló elektroakusztikus ( PEA) módszert használják a különböző iparágakban , különösen a nagyfeszültségű ipar . A PEA módszer használható vizsgálatára irányuló szilárd anyagok, amelyeket az alkalmazott eszközök, ahol a magas elektromos tér van jelen , pl elektromos vezetékek . A nagyfeszültségű ipar , a felhalmozott díj szigetelések lehet egy fontos kérdés. Amikor a tértöltés halmozódott fel a szigetelések , az elektromos mező is torzulhat . Ez okozza a korai kudarc . Ezért a vizsgálat helyzetének és mennyiségének felhalmozott tértöltés szükséges idő előtti meghibásodás megakadályozása .

Ez a dokumentum ismerteti az alapvető fogalmak kapcsolatos PEA módszer elrendezése PEA mérés is különösen impulzus generátor egyik összetevője PEA rendszerét. PEA mérési rendszer áll, több eszköz, mint például elektródák , minta , piezoelektromos eszköz , impulzus generátor és erősítő áramkör . Méréséhez a tér feltöltődött a szigetelés , akkor szükség van a gyors és nagy feszültséget. Az egyik alapvető összetevői közül a PEA mérési rendszer , impulzus generátor generál a magas elektromos mező a Coulomb -törvény . A nyomás által okozott hullám impulzus generátor áthaladt a piezoelektromos készülék és oszcilloszkóp . Ezután a tértöltés is mérhető .

Ez a projekt célja, hogy végső soron készült prototípusa Impulse generátor , amely felhasználható a PEA Mérési rendszer . Először is , a szimulációs impulzus generátor áramkör előtt kezdeményezett , hogy valós impulzus generátor PSpice . Ezután így folytatta prototípust eredménye alapján a szimuláció . Az utolsó pillanatban , minden egyes alapvető elemei PEA mérési rendszert kell összerakni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.